Maastohiihdon asiantuntijaliike

Sivu
Menu
Uutiset
Olet täällä:   Etusivu > Palvelut > Suksihuolto

Suksihuolto

Perus Wintersteigerilla tehdään hionnat. Ei mitään hienoja kuvioita joiden keliä ei tule koskaan, vaan 99%:sti toimivia peruskuvioita joiden keli on aina

29.3.2023 Tänään vielä 8 hiontaa ja muutama huolto. Nyt se on sitten loppu. Enää ei töitä oteta vastaan. Siiten kun saadaan muutettua ns. väliaikaistiloihin, voidaan miettia asiaa uudelleen. Hiomakone on myyty ja lähtee Pohjanmaalle lähiaikoina.

18.3.2023 Pari viikkoa kahtena päivänä viikossa liike vielä avoinna. Joitakin huoltoja on tullut vielä luvattua, ne tehdään. Jos nyt vielä tuo töitä aukiolopäivänä, niin saa seuraavana aukiolopäivänä noutaa tai sitten jos ei ole jonoa, hoidetaan heti. 

19.12.2022 Nyt alkaa tämä suksikauppiaan ura olemaan loppusuoralla. Aikaa jää tehdä suksihuoltoja. Periaatteena on se, että tuo aukioloaikana, saat seuraavana arki-aukiolopäivänä valmiina. Jos sattuu tuuri, eikä ole hommia ja asiakkaita jonossa, voidaan tehdä jopa heti? Hiontoja pitää hieman passata. Ihan yhtä paria ei kannata hioa kun konetta pitää pyörittää hionnan jälkeen vielä ainakin tunnin verran jotta kivi kuivuu. Nyt näyttää siltä, että kun keli viittaa hyvään hiihtokeliin, otetaan yhteyttä, sovitaan huolto ja kun kelit lauhtuu, suksia ei tuoda huoltoon. Kun sitten taas pakastuu, ei kannata luulla, että mennään aiemmin sovitun mukaan!?

6.12.2021 Oli tämä huoltosivu piilossa taas useita viikkoja. Johtui siitä, että uusia myytyjä suksia on kunnostettu niin paljon, että aikaa huollolle ei oikeastaan ole ollut, mutta niitä on silti tullut aika paljon. Yötöitä, pitkiä päiviä ja viikonloppuisin on pitänyt tehdä, eikä se ole mukavaa eikä terveellistä. Kun tämä uusien myynti kuitenkin hiipuu varaston pienentyessä ja tavaran saatavuuden ollessa heikko, niin aikaa jää huollolle. Huolto siis nyt mahdollista. Mitään "kaikki mulle heti"-pikahuoltoja en kuitenkaan tee.

27.4.2021 Aika moni on tuonut sukset ns. keväthuoltoon jossa myös hiontaa yms. Nyt on hyvää aikaa tehdä sitä. Hiomakone menee vähän huoltoon kesällä.

6.1.2021 Suksihuolto vain meiltä ostettuihin suksiin ja viikonlopun yli kestävällä toimitusajalla

16.1.2020 Nyt olis aikaa tehdä huoltoja, mutta mahtaako kellään olla nyt aikaa tuoda niitä huoltoon? Sitten kun lumi sataa maahan, mulla ei ole aikaa, mutta niillä jotka huoltoa kaipaavat, sitä on. Kumma juttu.

16.12.2019 Jonkinverran tarjotaan esim siteiden kiinnityksiä yms perushuoltoa muualta ostettuihin suksiin. Kun nyt sais nämä myydyt kuntoon ja huollettua aiemmin meiltä ostettuja. Muualta ostetut pitää siis viedä myös muualle huoltoon, ei jaksa eikä ehdi.

14.5.2019 Tuo alla oleva teksti jäi tuohon sesongin aikana enkä sitä huomannut poistaa, olihan maaliskuussa jo hyvää aikaa hoitaa noita huoltoja. Nyt hiomakone pois käytöstä kesän ajan. Jossain välissä vaihdan vedet ja samalla vaihtuu hiontaemulsio. Hiontaa sitten joskus elokuun lopulla.

10.2.2019 Suksihuolto edelleen vain meiltä ostettuihin suksiin ja viikonlopun yli kestävällä toimitusajalla

18.12.2015 Nyt hiomakone ollut pari viikkoa uudessa osoitteessa Karlstadintie 8 Perniö. Ensimmäisen kerran se on suoraan betonilaatan päällä, lattiakaivo alla ja vesipiste vieressä sekä kunnon loisteputki suoraan yläpuolella. Tila on myymälä-/huoltotilasta erillään joten hionnat tehdään aukioloaikojen ulkopuolella. Jos haluat hionnan odottaessa, pitää sopia etukäteen ja alle 4 parin konetta ei käynnistetä ollenkaan. Tämä siitä syystä, että käytön jälkeen pitää pyörittää konetta ainakin tunnin verran, että kivi kuivaa ja pysyy siten tasapainossa. Mulla on takataskussa usein ns. omaa hiottavaa, joten asiakkaalla ei tarvitse olla sitä neljää paria. 

Nyt kun ei ole lattialaattaa ja sen sekä betonin välissä joustavaa massaa, tulos on paljon aiempaa parempi, suorastaan hyvä ja nyt se tyydyttää itseäkin. Aiemmin hinta ollut 20 € sis alv syystä, että en ole itse ollut tyytyväinen hiontajälkeen. Nyt olen ja valitettavasti asiakkaan kannalta hinta päivittyy 25 €:oon joka kyllä pitäisi edelleen kestää vertailun. Ostin tässä syksyllä myös taajuusmuuttajan joka asenetaan ensi kesän aikana koneeseen ja sen jälkeen voidaan tehdä ihan mitä tahansa...siitä sitten myöhemmin. 

Huom! Usein esim perinteisen suksi tulee asiakkaan itsensä puhdistamana hiontaan. Se on puhdas vasta sitten kun se täyttää minun puhtauskriteerit ja ne ovat tosi tiukat. Liistereitä ja pitovoiteita ei saa olla edes suksen reunassa tai päällä. Lisämaksua tulee jos on tarvetta puhdistaa lisää ja tämä ei ole mitään turhanpäiväisyyttä, kiveen ja vetopyörään ei saa tarttua pitovoiteita...parkku ei juurikaan haittaa. Lisämaksua tulee puhdistuksesta ja tarvittaessa paikkauksesta. Pystyn paikkaamaan suurempiakin naarmuja ja koloja. 

10.9.2013

Keväällä 2011 Sporttipalveluun hankittiin T:mi Jari Mäkelältä Vetelistä käytetty Wintersteiger Micro 1-hiomakone. Alla olevassa kuvassa Jarin tiedostoja hieman persoonallisessa muodossa. Koneessa oli juuri asennettu uusi kivi ja heti syksyllä kun Lamminsivun Ilkka kävi kylässä, asennettiin uusi timantti hänen opastuksellaan. Samalla saatiin sopivasti konsulttiapua.

Näillä pohjilla lähdettiin asiaa työstämään. Alkuun yritettiin ns. suoria kuvioita kun liiton asiantuntijat ja joissakin alan lehdissa vastaavat muut niitä suosittelivat. Melko nopeasti saatiin referenssiä mm. moninkertaiselta nuorten SM-mitalistilta Lauri Vuoriselta, että varsinkin vapaalla ns. pätkityt suorat kuviot toimivat paremmin. Alettiin tekemään pääasiassa kahta kuviota. Toinen pakkaskelille ja toinen nollaan. Vesikelille kun ei oikein päästy ensimmäisenä talvena kunnolla kokeilemaankaan. 2012 - 2013 sitten oli jo kosteampaakin ja niin vesikelillekkin löytyi hyvä kuvio.

Milka Reposelle kuviot riittivät 2015 hiihtosuunnistuksen Maailmanmestaruuteen ja Lauri Vuorinen otti muutama vuosi sitten 18 v PM-kultaa ja EYOF-pronssia joten eiköhän niillä hiihtele ?

Koneessa ei ole taajuusmuuttajaa ( vielä ) joten kiven kehänopeuden vakioiminen ei ole mahdollista. Tämä on ehkä se suurin puute, mutta senkin kanssa pystytään elämään.

Suksihuollossa yleensä kaudella hieman ruuhkaa koska mm uudet myydyt sukset kulkevat sen kautta ja ovat siten ensisijaisia huoltojärjestyksessä.

Yleisperiaattena huollossa: Huolletaan joko kunnolla tai ollenkaan. Pikahuoltoa ei ole.

Tässä Jari Mäkelän "suksilaboratorion" tuotantosuunnitelma...ei se sen vaikeampaa ole.

Alavalikko

⇑ ..
« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Sivu
Menu
Uutiset
Sivu
Menu
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu