Maastohiihdon asiantuntijaliike

Page
Menu
News
Olet täällä:   Etusivu > Palvelut > Suksihuolto

Suksihuolto

Perus Wintersteigerilla tehdään hionnat. Ei mitään hienoja kuvioita joiden keliä ei tule koskaan, vaan 99%:sti toimivia peruskuvioita joiden keli on aina

16.1.2020 Nyt olis aikaa tehdä huoltoja, mutta mahtaako kellään olla nyt aikaa tuoda niitä huoltoon? Sitten kun lumi sataa maahan, mulla ei ole aikaa, mutta niillä jotka huoltoa kaipaavat, sitä on. Kumma juttu.

16.12.2019 Jonkinverran tarjotaan esim siteiden kiinnityksiä yms perushuoltoa muualta ostettuihin suksiin. Kun nyt sais nämä myydyt kuntoon ja huollettua aiemmin meiltä ostettuja. Muualta ostetut pitää siis viedä myös muualle huoltoon, ei jaksa eikä ehdi.

14.5.2019 Tuo alla oleva teksti jäi tuohon sesongin aikana enkä sitä huomannut poistaa, olihan maaliskuussa jo hyvää aikaa hoitaa noita huoltoja. Nyt hiomakone pois käytöstä kesän ajan. Jossain välissä vaihdan vedet ja samalla vaihtuu hiontaemulsio. Hiontaa sitten joskus elokuun lopulla.

10.2.2019 Suksihuolto edelleen vain meiltä ostettuihin suksiin ja viikonlopun yli kestävällä toimitusajalla

18.12.2015 Nyt hiomakone ollut pari viikkoa uudessa osoitteessa Karlstadintie 8 Perniö. Ensimmäisen kerran se on suoraan betonilaatan päällä, lattiakaivo alla ja vesipiste vieressä sekä kunnon loisteputki suoraan yläpuolella. Tila on myymälä-/huoltotilasta erillään joten hionnat tehdään aukioloaikojen ulkopuolella. Jos haluat hionnan odottaessa, pitää sopia etukäteen ja alle 4 parin konetta ei käynnistetä ollenkaan. Tämä siitä syystä, että käytön jälkeen pitää pyörittää konetta ainakin tunnin verran, että kivi kuivaa ja pysyy siten tasapainossa. Mulla on takataskussa usein ns. omaa hiottavaa, joten asiakkaalla ei tarvitse olla sitä neljää paria. 

Nyt kun ei ole lattialaattaa ja sen sekä betonin välissä joustavaa massaa, tulos on paljon aiempaa parempi, suorastaan hyvä ja nyt se tyydyttää itseäkin. Aiemmin hinta ollut 20 € sis alv syystä, että en ole itse ollut tyytyväinen hiontajälkeen. Nyt olen ja valitettavasti asiakkaan kannalta hinta päivittyy 25 €:oon joka kyllä pitäisi edelleen kestää vertailun. Ostin tässä syksyllä myös taajuusmuuttajan joka asenetaan ensi kesän aikana koneeseen ja sen jälkeen voidaan tehdä ihan mitä tahansa...siitä sitten myöhemmin. 

Huom! Usein esim perinteisen suksi tulee asiakkaan itsensä puhdistamana hiontaan. Se on puhdas vasta sitten kun se täyttää minun puhtauskriteerit ja ne ovat tosi tiukat. Liistereitä ja pitovoiteita ei saa olla edes suksen reunassa tai päällä. Lisämaksua tulee jos on tarvetta puhdistaa lisää ja tämä ei ole mitään turhanpäiväisyyttä, kiveen ja vetopyörään ei saa tarttua pitovoiteita...parkku ei juurikaan haittaa. Lisämaksua tulee puhdistuksesta ja tarvittaessa paikkauksesta. Pystyn paikkaamaan suurempiakin naarmuja ja koloja. 

10.9.2013

Keväällä 2011 Sporttipalveluun hankittiin T:mi Jari Mäkelältä Vetelistä käytetty Wintersteiger Micro 1-hiomakone. Alla olevassa kuvassa Jarin tiedostoja hieman persoonallisessa muodossa. Koneessa oli juuri asennettu uusi kivi ja heti syksyllä kun Lamminsivun Ilkka kävi kylässä, asennettiin uusi timantti hänen opastuksellaan. Samalla saatiin sopivasti konsulttiapua.

Näillä pohjilla lähdettiin asiaa työstämään. Alkuun yritettiin ns. suoria kuvioita kun liiton asiantuntijat ja joissakin alan lehdissa vastaavat muut niitä suosittelivat. Melko nopeasti saatiin referenssiä mm. moninkertaiselta nuorten SM-mitalistilta Lauri Vuoriselta, että varsinkin vapaalla ns. pätkityt suorat kuviot toimivat paremmin. Alettiin tekemään pääasiassa kahta kuviota. Toinen pakkaskelille ja toinen nollaan. Vesikelille kun ei oikein päästy ensimmäisenä talvena kunnolla kokeilemaankaan. 2012 - 2013 sitten oli jo kosteampaakin ja niin vesikelillekkin löytyi hyvä kuvio.

Milka Reposelle kuviot riittivät 2015 hiihtosuunnistuksen Maailmanmestaruuteen ja Lauri Vuorinen otti muutama vuosi sitten 18 v PM-kultaa ja EYOF-pronssia joten eiköhän niillä hiihtele ?

Koneessa ei ole taajuusmuuttajaa ( vielä ) joten kiven kehänopeuden vakioiminen ei ole mahdollista. Tämä on ehkä se suurin puute, mutta senkin kanssa pystytään elämään.

Suksihuollossa yleensä kaudella hieman ruuhkaa koska mm uudet myydyt sukset kulkevat sen kautta ja ovat siten ensisijaisia huoltojärjestyksessä.

Yleisperiaattena huollossa: Huolletaan joko kunnolla tai ollenkaan. Pikahuoltoa ei ole.

Tässä Jari Mäkelän "suksilaboratorion" tuotantosuunnitelma...ei se sen vaikeampaa ole.

Alavalikko

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Page
Menu
News
Page
Menu
News

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu