Vesa Oksanen

Vesa 64 v, vaimo Helena, aikuiset lapset Noora, Ville ja Elina. Pappalla tyttären poika Elias 10 v ja - tytär Kiia 7 v. Raisiossa tuli asuttua ensimmäiset 30 vuotta ( 3 vuotta välillä juuri ja juuri Turun puolella ). Muutimme omakotitaloon nykyiseen Salon kaupunkiin Perniön kirkonkylään 1989. Myimme talon 10/2019 jonka jälkeen vakitunen asunto oli vuokra-asunto liikkeen yhteydessä Perniön kirkonkylässä. Siitä luovuimme 30.4.2023. Kesäkaudet asutaan Särkisalossa vapaa-ajan asunnolla. Siellä sijaitsee myös yrityksen verkkokaupan varasto rullahiihtotarvikkeiden osalta ja onpa sinne aika paljon vielä polkupyörätarvikkeitakin jäänyt. Vakituinen asunto on Vuokatissa jossa siis asutaan talvella ja muutoinkin käydään usein lastenlapsia tapaamassa. Ollaan siis nykyään Kainuulaisia / Sotkamolaisia. Nyt myös hiihtotarvikevarasto ja suksenhuoltotilat ovat Vuokatissa.

Jäin reserviin Uudenmaan Prikaatista liikuntakasvatusupseerin tehtävästä 1.8. 2009. Nyt puuhastelen näiden välineiden, hiihdon ja suunnistuksen parissa. Menin 13-vuotiaana Raisiossa kesätöihin urheiluvälineliikkeesseen ja siitä saakka olen ollut "koukussa" polkupyöriin ja suksiin.

Harrastukset: Hiihto, juoksu ( nykyään hölkkä ), maastopyöräily, heittokalastus moottoripyöräily ja viime aikoina lisääntyvissä määrin polttopuiden teko = metsätyöt ( harvennuksien "siivous" ).

Maastohiihdon lajivalmentaja. Muutamalle hiihtäjälle on tullut annettua valmennusohjeita yleisellä tasolla, jollekkin jopa suunnitelmallisesti. SHL:n II-tason huoltokoulutus 40 h on tullut myös suoritettua ja tietysti kisavoiteluita ja muuta voitelua muutama kymmenentuhatta paria. Sitä hommaa sain syvennettyä olemalla mukana Rex/Peltonen tallihuollossa muutamia kertoja joitakin vuosia sitten. Scandinavia-cupissa Viron Otepäässä sain olla mukana eka kertaa maajoukkuehuollossa tammikuussa 2024. Muutama pitkä päivä fluorittomien voiteiden kanssa antoi aika paljon uutta kokemusta.

Oma n. 30 vuoden keskinkertainen "urheilu-ura" kansallisella tasolla maastohiihdossa, ampumahiihdossa, hiihtosuunnistuksessa, suunnistuksessa, ampumasuunnistuksessa, triathlonissa, juoksussa ja pyöräilyssä on jo takanapäin. Nykyään liikun vain "mukavuusalueella". Hiihtokisoissa olen vielä välillä huoltohommissa tuntuman ylläpitämiseksi.

Olin toistakymmentä vuotta mukana V-S Hiihdon johtokunnassa eri tehtävissä. Lisäksi lähes parikymmentä vuotta seuran hiihtojaostossa, välillä puheenjohtajanakin ja myös pääseuran johtokunnassa. Suunnistusseura Rasti-Perniössä olin joitakin vuosia johtokunnassa ja pari vuotta puheenjohtajana. Muutama suunnistuskartta tuli myös tehtyä.Toistaiseksi minun yhdistystyöosuus on nyt tehtynä. Joitakin erillisprojekteja otan, mutta en pysyvää. Lumitykkihommat ovat myös lähellä sydäntä.

Seuratyöstä on nyt muistona Suomen Suunnistusliiton pronssinen- ja Suomen Hiihtoliiton hopeinen ansiomerkki.

                       

Taitaa olla tässä Vantaalla 2012 viimeisiä kertoja kun on vielä tuntenut paikoitellen hieman "vauhdin hurmaa" mutta jokainen meistä vanhemmiten hiipuu, enemmän tai vähemmän. Vaihtosijoitus muuten tässä 298. ( kuva Ilkka Saarimäki )

 Harrastuksia

  

...ja lisää harrastuksia