Maastohiihdon asiantuntijaliike

Sivu
Menu
Uutiset
Olet täällä:   Etusivu > Yritys

Yritys

5.3.2024 Laitetaan tähän nyt hieman tämän hetken liikeideaa:

Teen verkkokauppaa pääasiassa Rexin voiteilla ja -voitelutarvikkeilla, Red Creekin suksenhuoltotarvikkeilla, Lekin sauvavaraosilla ( jonkinverran otetaan sauvoja ja vanhaakin varastoa on ) ja vanhoilla Rexin ( nykyisin Peltonen ) sauvoilla ja niihin sopivilla varaosilla. Lisäksi myydään poistona vanhaa muuta varastoa. Siellä on vielä joitakin suksia ja hajakokoja kenkiä yms. Kannattaa katsoa. Palvellaan myös paikallisia Sotkamolaisia vaikkapa suksihuollon merkeissä ja myydään varastosta jos jollekkin sopivaa sattuu löytymään, asiaa ei kuitenkaan sen enempää mainosteta. Lisäksi mulle tulee hieman urheilijoiden suksien ylläpitoa erillisen sopimuksen mukaan. Katsotaan nyt tämä talvi, onko näille palvelulle kysyntää ja tehdään sitten kevällä uusia päätöksiä. Nyt en ole vuokrannut itseäni kenellekkään. Jää aikaa harrastaa hiihtoa vaikka joka päivä nyt kun se on helppoa ja ladulle kävely ottaa n. 4 min. Ei tarvitse käynnistää autoa sitä varten.

Etusivulla Kästle-suksimerkki näkyy hyvin. Olen sitoutunut ainakin tämän ja tulevan 24-25-hiihtokauden olemaan mukana jollain panoksella edistämässä ko merkin myynnin kasvua Suomessa. Teen sitä työtä siis merkille / maahantuojalle mutta jonkinverran myös itselle. Ensin alkuun ajatus oli, että ei itselle ollenkaan. Nyt kun aikaa on mennyt asian kanssa melkoisesti, on se alkanut tuntua senverran talkootyöltä, että jotain on saatava takaisin.

Kesäkaudella sitten ollaan mukana rullasuksikaupassa jossa päämerkkinä kotimainen Marwe, mutta myös Fischer, Swenor ja Kästle. Rullasuksikauppaa tehdään lounais-saaristosta = Särkisalosta, mutta myös tietysti verkossa. Marwelta tulee kaudelle uusia runkoja useita malleja. Halusin vielä lähteä tähän mukaan koska kotimainen rullasuksituotanto on tärkeä, toki muutama muukin merkki on koska pitää olla vaihtoehtoja.

1.1.2024 Nyt on huoltotila ja pieni varasto Vuokatissa. En enempää huoltoa mainosta, mutta jos joku tarvitsee, teen kyllä.

14.12.2023 Ateriakuljetukset Pitopastantissa päättyivät tänään, samoin kausityöntekijänä Paipissa viimeisen kerran tänä syksynä. Huomenna hiihtovälinevaraston pakkaamista autoon ja viikonloppuna Vuokattiin. Siellä sitten varasto- ja huoltotilan siivousta ja rakentamista.

20.10.2023 Huollosta maininta edellisessä päivityksessä. Huomisesta alkaen huoltoja otataan vastaan Hiihtotunneli Finnfoam Paipissa. Toimin kausityöntekijänä hiihtotunnelissa 14.12. asti. Huoltoja ( pl. kivihionnat ) tehdään pääsääntöisesti hiihtotunnelin asiakkaille, mutta muillekkin resurssien mukaan. Tarkoitus on tehdä niitä muun työn ohessa hiihtotunnelin kassan aukioloaikoina silloin kun on oma työvuoro. Katsotaan nyt miten se lähtee...jos töitä tulee liikaa, niiden vastaanottamista joudutaan rajoittamaan. Hiomakone on edelleen olemassa, mutta hiihtotunnelin huoltotila on epäkäytännöllinen ko koneelle ja samalla rajoittaisi muun huollon tekemistä joka koetaan tärkeämpänä.

1.5.2023 alkaen ns. "kivijalkaliiketoiminta" on n. 26 vuoden jälkeen päättynyt. Verkkokaupassa myydään maastohiihtotarvikkeita ja rullahiihtovälineitä omasta varastosta. Rullahiihtovälineissä on painopiste. Varasto on ahdas. Huoltotoimintaa ei vielä pysty juurikaan tekemään, mutta jotain pientä?

Muita toimintoja:

  • Valmennustoimintaa, Ville hoitaa.
  • Henkilöstövuokraus toiselle yritykselle, Vesa hoitaa
  • rivitaloasunnon vuokrausta Vuokatissa

25 vuotta tuli täyteen 18.12.2022

XCsporttipalvelu Oy Y: 2703312-8 ilmoitettu kaupparekisteriin 1.9.2015, toiminta alkoi 1.10.2015. Yhtiö jatkaa 1997 perustetun Sporttipalvelu Vesa Oksasen "jalanjäljillä". Vaihto-omaisuus, koneet, kalusto ja työkalut sekä varat, ennakkokaupat, saatavat ja vastuut siirtyivät yrityskaupalla XCsporttipalvelu Oy:lle.

Yhtiön omistajat: Vesa ja Ville Oksanen...Vesalla pari osaketta enemmän.

Vesa hoitaa välinepuolen päivittäisrutiineja Perniössä ja talvella hiihtokisakaudella joitakin voitelukeikkoja Rexin tallihuollossa. Ville toimii SHL:n maajoukkueen miestin valmentajana. Henkilökohtaisina valmennettavia "meidän tallissa": Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen. Yhtiöllä on aputoiminimi VO2 Coaching joka siis viittaa enemmän Villen osaamisalueeseen.

XCsporttipalvelu Oy:lle Perniön-Särkisalon Yrittäjien yrittäjäpalkinto 2021

1.9.2021 alkaen Vesa hoitaa 2 x viikossa paikallisen lounasruokalan / pitopalvelun ateriakuljetuksia pääsääntöisesti vanhemmalle väelle. Homma ajoittuu tiistaisin ja torstaisin klo 11.20 - 12.50 väliselle ajalle. Tämä nyt ei liity mitenkään meidän päätoimialaan, mutta halusin auttaa tuttua yrittäjää kun yksi hänen perheeseen kuuluvista työntekijoistään lähti opiskelemaan. Näin hänelle itselleen jää aikaa sinne keittiöön ja yleisjohtoon juuri päivän kiireisimpään hetkeen. Ihan kivalta tuntuu nyt lyhyen ajan jälkeen ja myös mukavaa palautetta ovat asiakkaat antaneet. Meillä on muuten kaupparekisteriotteessa yhdeksi toimialaksi määritelty henkilöstövuokraus. Jatkossa jotain samantyppistä saattaa tulla lisää kun välinekauppa supistuu?

Tässä alla hieman historiaa 

Sporttipalvelu Vesa Oksanen ilmoitettiin kaupparekisteriin 18.12.1997 Y-tunnus: 1437977-9 XCsporttipalvelu ( Xross Country ) on työnimi jota olemme käyttäneet jo yli 10 v..

Koska yritys olen minä ja minä olen yritys, menee tässä nyt välillä puurot ja vellit sekaisin. Olen tuon henkilökohtaisen osion siirtänyt nimeni alle ja tämä on enemmän yrityksen näkökulmaa:

Pyrin olemaan alueen paras asiantuntemuksella ja tavaravalikoimalla mitattuna. Vaikka toimintaa supistetaan 2021, edellinen pitää paikkansa. Lisäksi olen tarjonnut tarpeellisia paikallispalveluja pyörä-, suksihuollossa...tässä sitten menee rollaattorit yms. Nyt elokuu 2021 pyörähuolto ja -korjaus on taakse jäänyttä elämää, aikansa kutakin.

         

Tässä yllättävänkin väljän näköistä...aina ne tilat loppuu kesken! 

Varsinainen urani tällä saralla alkoi Raision Ulkoilumyllyssä kesällä 1973 ja on jatkunut siitä alkaen jo 51 vuotta.

En voi kehua, että olisin menestynyt, mutta en aktiiviyrittäjäuran aikana kertaakaan luovuttanut. Talvet eivät ole aina olleet helppoja. Vapaaehtoistyöhön ja mm. kilpailuhuoltoon viikonloppuisin on mennyt aikaa ja rahaa liiketoiminnan kustannuksella. Myös parin vuoden hiihtotunneliyrittäjyys 2011 - 2013 söi aika paljon virtaa ja pettymyksiäkin tuli enemmän kuin tarpeeksi. Kaduttaisi kuitenkin varmaan jos en olisi kokeillut. Minuuttiakaan en vaihtaisi pois. Se tyypillinen tuska, että sesonkina ei oikein yhden aika riitä ja hiljaisempana aikana sille yhdellekkään ei ole töitä, kulujen kuitenkin ollessa lähes vakiot, on arkitodellisuutta.

Nöyrä kiitos asiakkaille jotka vuodesta- ja vuodenajasta toiseen luottavat minuun. Pyrin vielä parisen vuotta olemaan sen luottamuksen arvoinen.

               

                       Oheistoimintana on tullut muutamia päiviä ja öitäkin tehtyä lunta

                

                                   Tässä sitten tulos, kun lumihommat ovat onnistuneet

Muokattu viimeksi: 6.5.2024 08:39

Alavalikko

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Sivu
Menu
Uutiset
Sivu
Menu
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu