XCsporttipalvelu Oy > Maastohiihtovälineet, ja -tarvikkeet > Sukset

Sukset

Sukset

Huom Käytä vasemmalla olevaa sivupalkkia suksen etsimiseen. Olen siinä yrittänyt laittaa sukset jotenkin järkeviin kategorioihin. Kaupan rakenteesta johtuen ( tai omasta kompelyydestä ) tähän alle tulee aina viimeinen kategoria joka nyt on: Käytetyt sukset.

Voit myös valita suksen käyttökunnostuksen tilauksen yhteydessä erittäin edullisesti. Voit valita perinteisen sukseen pitoalueen merkinnän ja karhennuksen valmiiksi, suksen pohjustuksen tai jopa pohjustus+hionta+pohjustus. Tehtaan tuotantolinjalla suksi hiotaan valmistusprosessin loppuvaiheessa. Suksen pohjamateriaali on tuossa vaiheessa "kuiva" ( ei siis voidetta ) jolloin pohjaan jää ns. nukkaa melko paljon. Kun pohjustan suksen ensin kolmeen kertaan ja hion sen jälkeen, nukka katkeaa tehokkaammin. Lopuksi pohjustan suksen uudelleen kolmeen kertaan jolloin varsinkin pakkakelillä suksi on heti valmis vaikkapa kisakäyttöön. Kosteilla, karkeilla keleillä myös tehdasvalmis toimii kyllä toisinaan hyvinkin. Pohjustuksessa olen päätynyt Rexin yhdistelmään sin LF + musta LF + sin LF joka tehdään jatkuvana voiteluna jossa suksi on koko ajan lämmin ja joka välissä siklataan ja harjataan. Siis esim 6 voitelukertaa LF + hionta 47 € €, halpaa eikö vain ?! Huom ! Yoko, Karha tai Fischer on tehtaalla esivoideltu, joten voi työntää suoraan hiomakoneeseen joten ensimmäinen pohjustusvaihe jää pois joten otetaan myös hinnasta pois.

Olen myös yrittänyt luetteloida vanhempaa varastoa ns.poistomyyntiin. Olen mitannut suksipareihin hiihtäjille ihannepainot. Ne eivät tietenkään ole aivan absoluuttisia totuuksia, mutta niillä ne uskaltaa myydä ja voi mennä takuuseen, että toimii.

Jos löydät esim perinteisen suksista parin jossa oma painosi on hieman ylärajan yli, laita vaikka sähköpostitiedustelu, niin mittaan sukset vielä voidepesän kantavuuden suhteen. Luistelusuksissa olen mitannut myös hieman painealueita niin, että olen ottanut loppujäykkyydestä muutaman kilon pois ja vetänyt lapun suksien välistä. Jos on ollut painepiikkejä, olen joutunut vähentämään max painoa niin paljon, että painepiikki on hävinnyt. On myös huomioitava, että kilot eivät ole yksinään ainoa kriteeri, vaan myös käyttötarkoitus / hiihtäjän tarpeet vaikuttavat valintaan. Tämä työ on edelleen kesken, kaikki sukset eivät siis löydy verkkokaupasta. Aina kannattaa kysellä sellaisiakin joita ei kaupassa ole näkyvissä tai sitten lähettää omat tiedot ja käyttötarkoitus ja vaikkapa hieman budjettia, niin voin tarjota jotain sopivaa.

Perinteisen sukset SR | Luistelusukset SR | Perinteisen sukset JR | Luistelusukset JR | Käytetyt-, erä- ja poistosukset

 Ostoskori

XCsporttipalvelu Oy , Karlstadintie 8, 25500 Perniö, Finland
puh. +358 40 534 9215 , sähköpostiosoite vesa@sporttipalvelu.fi
Viimeksi päivitetty 2022-11-28 21:18:25