Maastohiihdon asiantuntijaliike

Sivu
Menu
Uutiset
Olet täällä:   Etusivu > Yritys > Tiedote 31.1.2021 > Kästlen testaus

Kästlen testaus

SUKSIEN TESTAAMINEN

Voidemerkin tallihuollossa olen joskus työkseni testannut suksia, mutta oikeasti siellä testataan voiteita tai kuvioita ko kelille. Luonnollisesti suksipari tai yksittäinen suksi toista vastaan. Huonompi pudotetaan pois ja lopuksi paras jää jäljelle. Urheilija sitten testaa yksittäistä paria tai pareja myös toisiaan vastaan ja toteaa joko hyvä tai huono ja toivottavasti osaa analysoida miksi huono tai hyvä? Voiteita on tullut usein testattua omiin suksiin kun on tehnyt kisahuoltoja menneinä vuosikymmeninä. Uusia välineitä on tullut testattua mutta yleensä sellaisia jotka soveltuvat itselle. Em tilanteissa päätöksenteko ei kovin ihmeellistä analyysia tarvitse.

       

Pakkaskelin pertsat ovat valmiina voideltuna testiin, loppujäykkyys ja kilpahiihtäjän ihannepaino suksessa merkittynä.

Nyt ollaan uudessa tilanteessa. Työnantajani Tailwind Sport kutsuu minua tallipäälliköksi. En osaa siihen nyt vielä kovin vakavasti suhtautua. Enemmänkin kuvittelen itseni testaajaksi tai kehittäjäksi. Meillä on nyt uus-vanha Kästle-suksimerkki Suomessa, ollut jo pari-kolme vuotta, mutta nyt oikeasti yritetään. Merkki on investoinut suksen valmistusprosessiin merkittävästi. Nyt pitäisi löytää oikea tapa saada niin kilpahiihtäjille, aktiivikuntoilijoille kuin kuntohiihtäjillekkin jokaiselle sopivat välineet. Kilpahiihtäjille erittäin hyvät ja aktiiveille ja kuntohiihtäjille ainakin hyvät. Toki siellä tekniikkakin sitten jo osaa näyttelee. Kun kahta samanlaista suksea ei ole, ei ole myöskään kahta samanlaista paria. On helppo ottaa ”hyllystä” oikean mittaiset ja lukea tehtaan mittaustarrasta heidän suosituksensa hiihtäjän ihannepainoksi. Sitten vielä suksen profiili, plus tai cold. Tällä tavalla löydetään varmasti ihan OK-sukset, mutta minulle se ei riitä. Testaan siis erilaisia suksia, eri jäykkyys, eri pituus, eri profiilimerkintä/painealueet, eri hionta, eri voitelu, eri kuviointi, eri siteen säätöasento ja näiden kaikkien vaikutusta suksen vakauteen, hiihdettävyyteen, alamäkiluistoon, ylämäkiluistoon, herkkyyteen. Tallennan päähäni hyvät ominaisuudet ja jos joku tuntuu huonolta, pyrin vaikuttamaan siihen erilaisilla säädöillä, voitelulla, kuvioinnilla tai hionnalla. Ongelma on tässä se, että tasaisella vielä pääsee parisataa metriä aika hyvää vauhtia, mutta ylämäkeen ja varsinkin vapaalla, suksikulma alkaa olemaan turhan iso. Aikaa tässä menee, mutta uskon, että ainakin jotain järkevää asiakkaiden eduksi tässä saadaan aikaan. Sitten vielä tarvitaan kauppiaita jotka uskaltavat näitä suksia hyllyyn ottaa. Jos saadaan ennakkotilauksia jo keväällä asiakkailta, niin sen jälkeen niitä myytäviä pareja siihen hyllyynkin uskaltaa ottaa. Tämä kaikki tieto jota tässä nyt kerätään, pyritään käyttämään hyväksi niin, että ensinnäkin kaikki parit olisivat sopivia heille joille ne myydään ja toiseksi meillä olisi tieto siitä millä tavalla ko parin käytettävyyttä pystytään vielä parantamaan.

 

Testisukset ovat Vuokatti Ski Servicessä. Sieltä on viikon jokaisena päivänä mahdollisuus saada suksia testiin

Mutta siis kaikenkaikkiaan hienoa, että tässä hommassa ei nyt erikseen tarvitse lähteä lenkille. Kaikki ne vuosikymmenet kun tätä suksihommaa on tullut tehtyä, palkitsevat nyt.

 

Testikalustoa omalla verstaalla huollossa

« Edellinen  |   Ylös  |   Seuraava »
Sivu
Menu
Uutiset
Sivu
Menu
Uutiset

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Kirjaannu